Debate për pushimet verore në shum republikat e Gjermanis .

Lajmet
130
0

Mosmarrëveshja për datat e pushimeve në Gjermani ka marrë një kthesë dramatike. Senatori i shkollës në Hamburg, Ties Rabe (SPD) ka njoftuar se datat për pushimet verore do të vendosim vet .

Senatori i Edukimit në Berlin Sandra Scheeres (SPD) pohoi të martën me kërkesë që Berlini të interesohej për një rregullim të ri të datave të pushimeve. Megjithatë, ajo zgjodhi një ton më të moderuar dhe iu referua „diskutimeve intensive mbi këtë temë“.

 

Shkallëzimi i tanishëm ka shkaktuar të dielën Kryeministrin bavarez Markus Söder (CSU) me deklaratën se ai nuk është i gatshëm të bëjë kompromis në pushimet verore bavareze që janë caktuar me dekada në gusht. „Abituri bavarez mbetet bavarez, nga rruga, ashtu si pushimet mbesin, ne nuk duam t’i bëjmë ato“, kishte thënë Söder. Përveç Hamburgut, North Rhine-Westphalia tani ka njoftuar se do të lëvizë jashtë dhe të pretendojë të njëjtat periudha të pushimeve të vonshme si Bavaria dhe Baden-Württemberg.

 

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.